Marc Sánchez i Carbó, Podologia Equina Adaptada

Marc Sánchez i Carbó

Ferrador i ortopeda equí des del 1999, acreditat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.

Telf. 0034 606.585.285
marc.ferrador@gmail.com

Cercar en aquest blog

Translate

dijous, 9 de maig de 2013

Evolucionem siusplau

Doncs ja ben entrats al segles XXI potser no caldria discutir si ferradures o botes, potser la discussió és "les botes com les podem adaptar a les nostres necessitats?"
Com pot ser que no ens donem compte de que estem utilitzant un ferro clavat amb més petits ferros a una estructura viva i mòbil? i el que tot això comporta?

Companys professionals del ferrament molta de la nostra clientela vol anar a lo segur, a lo que ja coneix, però tu pots indagar i provar coses noves amb els clients, ni que siguin pocs, les coses que vagis aprenent. Per què encara que tots portem mooolts anys fent aquesta feina i tot això, encara ens toca aprendre i innovar, que estem clavant ferros a unes estructures vives hombre!!!!!! a la era de les pantalles tàctils, la domòtica, la nanotecnologia, la física qüantica, enviant vehicles teledirigits a Mart i tot el que em pugui deixar i naltres clavant ferros als cavalls.

Ei que no vull que ningú s'enfadi pel que dic però tots sabem que és veritat i per això miraré de posar el màxim de llum possible a la feina que fem amb les botes, modificacions, prototips i demés per mirar de donar resposta a totes les exigències de totes les disciplines.

El Raid i el Trec ja estan més que superats, la Doma Clàssica ja fa temps que no hi ha excusa per portar els cavalls descalços, treballant sempre en tou. Estem batallant amb els cavalls de Marathon, Doma Western pel tema de la frenada, i un sistema amb més adherència pels cavalls que salten en recorreguts de Salt en pista d'herba com els de Complert en el recorregut de camp

Us ensenyaré unes de les últimes adaptacions que estem fent per a fer l'Sliding de la Western i el sistema per poder posar ramplons:(cal dir que aquesta darrera bota amb la plantilla de sliding porta els antics tancaments de les Floating Boots, que ara ja tenen molt més minimitzats)

No cal dir que aquests sistemes, al no ser permanents i al ser deformables, absorveixen les vibracions i impactes de la peülla i minimitzen l'estrés a les estructures articulars i tendinoses. A que no ens imaginem al Messi o al Cristiano corrent amb unes botes de tacos de les de la Primera Guerra Mundial? Doncs a evolucionar.
Hem modernitzat el ferrament, les estabulacions, les ajudes, les instalacions, l'alimentació i molts altres factors de l'entorn del cavall, però el que ara fa falta, no és una modernització del vell sistema ni la sofisticació d'aquest, si no, l'EVOLUCIÓ del mateix. El canvi de paradigma, un canvi més profund, més real, més respectuós, més sa, ei i els professionals tranquils, que no perdreu la feina, al contrari, crec que és més que un valor afegit, és la nostra RESPONSABILITAT estar actualitzats en tot el que englobi la nostra feina i tot el que es refereix al BENESTAR equí.

Bueno tornant a les botes, ara el que toca és anar polint i anar afinant i fer les botes per fer-les lo més personalitzades possibles.
A veure si us hi mulleu una mica i em doneu la vostra opinió.
Gràcies per llegir-me.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada